Happy European Day of Languages                                                                      από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης!

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (European Day of Languages ) Η Δ΄ Δημοτικού ασχολήθηκε με τον χρωματισμό εικόνων, που εμφανίζουν παιδιά με παραδοσιακές ενδυμασίες παρουσιάζοντας τη λέξη ”Καλημέρα” στις διάφορες γλώσσες. 

Στις τάξεις Ε1, Ε2 και Στ έγινε παρουσίαση και συζήτηση για την καθιέρωση της 26ης Σεπτεμβρίου ως ημέρα προσπάθειας να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και την πολυμορφία των διαφόρων γλωσσών που μαθαίνονται, ώστε να αυξηθεί η πολυγλωσσία και η διαπολιτισμική κατανόηση.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν διάφορα video, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουν διάφορες γλώσσες που ομιλούνται σε χώρες του κόσμου.

Επίσης άκουσαν και τραγούδησαν το τραγούδι του Γιάννη Βογιατζή ”Σ΄ αγαπώ σε όλες τις γλώσσες” ώστε να εμπνευστούν για να δημιουργήσουν μία αφίσα με τις σημαίες διαφόρων χωρών και την φράση Σ’ αγαπώ στις αντίστοιχες γλώσσες.

Τέλος η Στ΄ Τάξη ασχολήθηκε με τον χρωματισμό των σημαιών των κρατών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την εύρεση του ονόματος της κάθε χώρας στην Αγγλική Γλώσσα.